Категории
Работно време
Понеделник - Петък:
от 9.00 - 18.00

Събота и Неделя:
Почивни дни
Посетете страницата ни във Facebook за да видите актуален списък на вече извършените и тествани решения и услуги за конкретните марки и модели автомобили.
Facebook

Чип Тунинг

Примерен каталог от колеги като ориентир за възможности при ремап. За повече подробности се свържете с нас.Предлагаме ремап от тунери професионалисти в тази сфера с опит от над 10-15 години. Качеството на услугата е високо и не се предлагат файлове свалени от интернет или със съмнителни качество, а се модифицира  информацията свалена от вашият автомобил. Оптимизирането на параметрите е в нормалните граници съобразенo с производствения резерв за конкретния двигател за конкретната марка и модел автомобил. В зависимост от целта на чип тунинга може да се постигне максимална мощност, тунинг с цел икономия на гориво и подобрение на динамиката или оптималното, което е между предните два варианта.

При качествен тунинг може да се постигне повишение  на мощността с 20-30% при турбо  бензин/дизеловите автомобили и 7-8% при атмосферните бензинови мотори, както и повишение на въртящия момент с около 30% при турбо дизеловите автомобили, следствие на което се получава с до 20% икономия на гориво.

За клиенти извършващи едновременно процедурата по премахване на FAP / DPF филтри и чип-тунинг, се предлагат пакетни цени.

Какво представлява ЧИП ТУНИНГ-а ?

Навлизането на инжекционното впръскване тотално промени двигателите с вътрешно горене. За по-прецизна работа на двигателите се наложи електронното им регулиране. Това регулиране се извършва чрез различни електронни датчици от така наречения компютър на двигателя ( ECU ). В него се намират процесора, който управлява всички процеси и памет, в която е записан софтуера за това управление. Самото название “chip tuning” в превод означава настройка на софтуера в паметта. Чрез промяна на този софтуер, могат да се постигнат подобрения в мощността и въртящия момент на двигателя, както и премахването на различни ограничения, зададени заводски ( лимитер на въртящ момент, максимална скорост и др.).


Какво може да се очаква от ЧИП ТУНИНГ-а ?

За атмосферни двигатели – увеличение на мощността и въртящия момент до 10% . За турбо моторите – до 30%. Освен повече мощност и ускорение, чрез чип тунинга е възможно и премахване на различни видове електронни ограничители (например ограничител на скоростта – най-често на 250 км, ограничителят на обороти и др.). След чип тунинг се увеличава и “чувствителността” на двигателя към педала на газта. Чрез чип тунинга се постига по-нисък разход на гориво, благодарение на подобрения въртящ момент при ниските обороти на двигателя и се наблюдава изчезване а турбо дупката и удължаване на предавките.


Необходими ли са промени по двигателя ?

Оптимизирането на софтуера на управляващия блок на двигателя (ECU), не изисква други промени по автомобила. Смяната на оптимизирания софтуер се извършва по три начина в зависимост от модела на ECU-то:

1. Хардуерна подмяна на паметта в ECU-то за някои автомобили произведени преди и около 2000 год.

2. Препрограмиране на паметта през диагностичната конзола  ( OBD Tuning ) за автомобили произведени в периода 2001-2009 год.

3. Препрограмиране на софтуера директно в ECU-то ( BDM или Boot Mode tuning ), в случаи когато не е възможно това през диагностичната конзола, за някои по особенни случаи и услуги ( DPF OFF или EGR OFF ) при някои автомобили с автоматична скоростна кутия или такива с тунинг защита и нужда от отключване ( повечето EDC17, SID 208, Simos PCR 2.1 и др. )

Цени за чип туннинг : от 200 до 800 лв. според типа компютър и начина на работа ( през OBD или чрез сваляне и отваряне на ECU-то ).


За точна цена конкретно във вашия случай, моля свържете се с нас.