Категории
Работно време
Понеделник - Петък:
от 9.00 - 18.00

Събота и Неделя:
Почивни дни
Посетете страницата ни във Facebook за да видите актуален списък на вече извършените и тествани решения и услуги за конкретните марки и модели автомобили.
Facebook

FAP/DPF OFF

Същност на проблема.

Съвременните дизелови автомобили са снабдени с филтри за твърди частици, които позволяват автомобила да отговаря на пo-висок еко стандарт ( 4,5 или 6 примерно ). Тези филтри се наричат съкратено FAP или DPF. Те са консуматив и нормално тяхната поддръжка /смяна се извършва на различен пробег, обикновено от 100 000 до 170 000 километра  в зависимост от годината на производство на автомобила, стила на каране ( градско и извънградско ), както и от качеството на горивата и маслата и мн. други. След излизането му от строя, компютъра започва да трупа грешки и автомобилът влиза в авариен режим, да гори повече от нормалното, а в същото време да върви по-малко. Друг основен проблем при запушен филтър е постоянните регенерации ( самопочистване ) които прави автомобила, в резултат на което се получава липса на пълна мощност и разреждане на маслото с нафта. Това от своя страна налага постоянно следене на нивото на маслото и по ранната му смяна от нормалния пробег, а в някой случаи се стига до блокиране на двигателя ако не се обръща нужното внимание на тези проблеми.

Начин за решаване.

Досега съществуващия начин за справяне с проблема е монтирането на емулатори, които да лъжат компютъра че всичко е наред, но не винаги този вариант дава постоянни и задоволителни резултати. Много зависи как и кой е извършил тази процедура, а и от самото качество на емулатора. Именно затова премахването на софтуерно ниво е най-чистия и сигурен начин за отстраняване на проблема. Другото предимство е че нормално процедурата трае около 2-6 часа ( в зависимост от поколението компютър ), но преди това трябва да бъде премахнат и физически FAP / DPF филтъра. След завършване на цялата процедура автомобилът се превръща като такъв, излизащ от завода без FAP / DPF филтър т.е. без проблемите съпровождащи наличието на тази система.

Подобно на чип тунинг-а при когото се чете информацията от ECU-то и се модифицират различни карти за по-оптимално горене и по-добри динамични показатели, така тук се премахват единствено структури потвърждавайки поналичието на FAP / DPF, наличието на датчик за диференциално налягане и температурни датици във филтъра ( в някои случаи е нужно датчиците да останат включени, тъй като компютъра следи за затворена верига, въпреки че не се взима под внимание показанието им ), следене на нивото на адитива ( за Peugeot и Citroen където са с отделен компютър за тази система ), регенерацията като функция, предотвратява се разреждането на маслото с нафта, завишения разход, облаци дим и мирис от неизгоряло гориво и други подобни проблеми. След тази процедура автомобилът ще си остане със същите динамични характеристики ( ако не и по-добри ) и по никакъв начин няма да му навреди.

Изчитането на информацията и самото препрограмиране става обикновенно през OBD буксата на автомобила, по възможно най-сигурния начин за момента за EDC16, а в някои специални случаи се налага BDM / Boot mode препрограмиране. Оригиналния файл от ECU-то както и вече променения, се архивират в базата с данни за конкретния автомобил и винаги при желание от страна на клиента могат да бъдат върнати обратно. Разполагаме с модерна техника за извъшване на цялата процедура по премахване на FAP / DPF или Chip tuning през OBD буксата на автомобила, без да се налага отваряне на компютъра ECU ( при някой компютри това е неизбежно за да се извърши качествена услугата по премахване на филтъра за твърди частици ).
За всички клиенти за гр.София съвместно с Ауспуси Лазаров предлагаме  услугата по самото физическо премахване или изчистване на ФАП / ДПФ филтъра, ползвайки услугите на сервиз доказал се през годините със своето високо качество и коректност. Тази операция може да се извърши по три начина според желанието на клиента – само изчистване на ФАП частта от гърнето, чрез внедряване на заглушител на същото место ( 2 години гаранция на заглушителя ) или чрез смяна на цялото гърне с ново такова алуминизирано ( 1 годнна гаранция ) или от неръждавейка ( 3 годнни гаранция ).

Цени за софтуерно премахване : от 150 до 800 лв. според типа компютър и начин на работа ( през OBD или чрез сваляне и отваряне на ECU-то BDM / Boot mode ).

Качествено софтуерно премахване на FAP при Peugeot, Citroen, Ford, Mazda автомобили след 2004-2005 год. с компютри EDC16 ( EDC16C34, EDC16C39, EDC16CP39 и др.) без да се наблюдава впоследствие пренадуване на турбото, аварийни режими, загуба на мощност, остатъчна регенерация и др. Цени от 300 лв. според това дали препрограмирането е OBD или BDM ( определя се според типа компютър, особенност на софтуера и марката автомобил). Ние не правим компромис с цената за сметка на качеството, затова се избира възможно най-професионалния подход според типа ECU, с цел осигуряване на качествена услуга при минимален риск. Цените за препрограмиране през BDM / Boot mode са по високи, тъй като включват гаранция при евентуална повреда на компютъра при отварянето му. Колкото и малък да е риска ( под 1-2 % ), той все пак съществува. При възникването на проблем от този род Ви купуваме компютър и го препрограмираме до изходна позиция или до желаната от вас услуга.

Цени за гърнета : от 100 до 200 лв. според материала и големината му ( алуминизирано или от неръждавейка ).

Комплексна цена : от 150 до 800 лв. според материалите и вид гърне, поколение компютър и начин на препрограмиране, и т.н.

Доставка и монтаж на работещи DPF емулатори за Toyota / Lexus на цени от 600 лв. с монтаж.

Възможност за изкупуване на вече сваления филтър  ( ако катализатора е на место ) и приспадане от общата цена на услугата, но само тези свалени при нас.

За точна цена конкретно във вашия случай, моля свържете се с нас.